De bedste aktier

Hvis du handler med aktier eller overvejer at komme i gang, så er du nok interesseret i at finde frem til, hvilke aktier, der er de bedste at handle med. Det er dog ikke altid nemt at udpege de bedste aktier, da markedet hele tiden er under udvikling, og virksomheder kan opleve pludselige stigninger eller fald. Der er altså ingen garanti for at de bedste aktier 2019 også er de bedste aktier 2020. Men på trods af, at man aldrig kan være helt sikker på aktiemarkedet, er der dog en del både nyere og ældre virksomheder, der er rimelig solide valg.
Om du er mest interesseret i at købe aktier ved en nyere og innovativ virksomhed med gode fremtidsudsigter eller en ældre virksomhed med en mere stabilt stigende kurs, er helt op til dig. Du kan desuden sagtens vælge at gøre begge dele for at sprede din risiko.

Risikospredning er generelt en god strategi at benytte på aktiemarkedet, netop fordi man aldrig har nogen garanti for gevinster. Ved at sprede dine aktiekøb over flere virksomheder, kan du stadig opnå en overordnet gevinst, selvom nogle af aktierne har givet dig et tab. Hvis du er en passiv investor, er en af de nemmeste måder at lave risikospredning på, at købe dig ind i et indeks, da det automatisk spreder din risiko. Her kan du for eksempel vælge det danske eliteindeks, C25 indekset.

Der er ikke som sådan noget rigtigt og forkert at gøre, når det kommer til aktier, og de bedste aktier for en anden person er ikke nødvendigvis de bedste aktier for dig.

Hvis du vil vælge gode aktier, der passer til dig, er det godt at have din strategi helt på plads. Det giver dig muligheden for at være mere målrettet med din aktiehandel. Du skal kende dit formål med at investere, og det er også anbefalet, at du tænker over din tidshorisont. Hvornår regner du med at realisere – altså sælge – dine aktier for at få din gevinst? Det kan nemlig være med til at påvirke, hvilke virksomheder, der er gode valg.

Herudover kan dine egne interesser også spille ind. Det kan være, du brænder meget for klimavenlige virksomheder, at du gerne vil investere i mere traditionelle virksomheder, eller at du måske har en stor interesse i digital underholdning. Fordelen ved at vælge virksomheder, der falder inden for dine egne interesser, er, at du højst sandsynligt har større viden om dem. At kende godt til de virksomheder, du køber aktier ved, er nemlig også en rigtig god idé.

De bedste aktier 2020

Når det kommer til de bedste aktier 2020, er det relevant at kigge på flere faktorer. Hvor længe har virksomheden eksisteret, hvordan har de udviklet sig og hvordan ser deres fremtidsplaner ud? Der kan være en sikkerhed i at vælge store, ældre virksomheder, der ligger stabilt på markedet uden mange udsving. At vælge en nyere og mere innovativ virksomhed kan dog føre til en mere hurtigt stigende kurs, men generelt også en højere risiko, da virksomheden også net kan fejle, når den stadig er ny. Det hele afhænger altså meget af dig selv, din personlighed og din risikovillighed.

Hvad bør man kigge efter for at finde de bedste aktier 2020? Som nævnt er store, ældre og stabile virksomheder generelt overvejende sikre at vælge at investere i. Her er det dog en god idé at overveje om virksomhedens branche er en, der har gode fremtidsudsigter eller ej. Kan de blive ramt hårdt at digitaliseringen? Kan klimacentrerede løsninger ende med at udfordre dem? At have styr på den aktuelle samfundssituation, samt hele verdens udvikling ud i fremtiden kan være med til at give dig et bedre beslutningsgrundlag.

Hvis du er interesseret i at investere i virksomheder, der specifikt ser ud til at klare sig godt i 2020, er der flere, der er værd at kigge på. Her ser Facebook for eksempel ud til at være en godt valg. Virksomheden ejer mange store, populære apps, og selvom disse er gratis at downloade, tjener Facebook stadig masser af penge på digital markedsføring på deres platforme. Med flere milliarder brugere, er Facebooks platforme nemlig enormt attraktive til at lave annoncer på for mange virksomheder.

Activision Blizzards aktie er desuden også værd at holde øje med i 2020. Denne virksomhed udgiver videospil, heriblandt store titler som Call of Duty og World of Warcraft. Videospil er en form for digital underholdning, der ikke ser ud til at være på vej væk, og der er derfor grund til at tro på, at virksomheder inden for denne branche har gode fremtidsudsigter.

Canadiske Shopify er en virksomhed, der også er relevant at holde øje med i 2020. Virksomheden bygger webshops, hvilket gør det nemmere for forretninger at blive digitale og følge med tiden.
Streamingtjenesten Netflix er også en stærk spiller i 2020, og selvom der er ved at være mange konkurrenter på markedet, ser det ikke ud til, at Netflix og deres succes kommer til at forsvinde inden for den nærmeste fremtid.

Der er mange andre virksomheder, der ser ud til at klare sig godt i 2020, og mange af disse virksomheder har nogle ting til fælles, nemlig at de er tilpasset den digitale tid, vi lever i. Efterhånden som flere og flere ting i vores dagligdag blive digitale, er disse virksomheder i en god position til at holde sig relevante og attraktive, så længe de sørger for at følge med udviklingen.

Herudover er der virksomheder som Beyond Meat, der hører til en helt anden branche, nemlig fødevarebranchen. Med deres plantebaserede kødalternativer passer de godt til det forhøjede fokus på bedre dyrevelfærd og mere klimavenlig kost. Dette er igen et eksempel på, hvordan vores fælles adfærd og udvikling som mennesker i høj grad bestemmer, hvilke typer virksomheder, der bliver stiftet og som klarer sig godt.

Disse nyere og fremtidstilpassede virksomheder er alle gode bud på investeringer i 2020, men der er masser af andre muligheder for gode valg. Masser af ældre aktieselskaber som energiselskaber, banker og forskellige producenter har stadig masser at byde på og kan ofte give mere sikkerhed stabile afkast.

De bedste udbytteaktier

Ligesom med alle andre aktier, er de bedste udbytteaktier også under konstant udvikling og udskiftning. Der er altså en sandsynlighed for, at de bedste udbytteaktier 2018 ikke nødvendigvis er de bedste i dag. Men der er også mange stærke aktier, der har haft en stabil fremgang, og som højst sandsynligt ikke rammer ind i problemer lige foreløbigt.

Udbytteaktier er aktier, hvor aktionærerne løbende, for eksempel hvert kvartal eller årligt, bliver betalt et udbytte fra virksomheden. Dette udbytte er en del af virksomhedens overskud, og det er oftest veletablerede virksomheder med en stabil indtjening, der udbetaler udbytte. Denne type af aktier er ofte et attraktivt valg blandt mere langsigtede investorer, der gerne vil tjene penge på sine aktier løbende uden at skulle sælge dem. De kan så vælge at geninvestere udbyttet for at forøge deres formue. Du skal dog være opmærksom på, at du skal betale skat af dit udbytte.

Hvilke aktier er de bedste udbytteaktier 2020? Der er mange, der ser ud til at have gode fremtidsudsigter, og som er attraktive valg, hvis du gerne vil købe aktier med et udbytte. Herunder er et lille udvalg, du kan bruge til inspiration.

Danske medicinalvirksomhed Novo Nordisk er i høj grad blevet en stor spiller ikke kun i Danmark, men også globalt. Novo Nordisk fremstiller medicin og tjener især mange penge på deres medicin til diabetes, der desværre bliver en mere og mere almindelig sygdom. Det betyder også, at Novo Nordisk tjener store mængder af penge uden for Danmarks landegrænser, og de har en stabil indtjening at betale udbytte af.

Banker er ofte et godt valg til et højt udbytte. Her er både Spar Nord Bank, Sydbank, Nordea og Danske bank værd at kigge på, og især de tog sidste er svære at ignorere på det danske aktiemarked. Selvom Danske Bank har været skandaleramt, er de ved at være på det rette spor igen, og det ser derfor ud til, at der kan være mange penge at vinde ved at købe Danske Bank aktier.

Der er også masser af stærke udbytteaktier at finde uden for Danmark, og især USA har mange gode virksomheder med stabile indtjeninger, der give et godt udbytte til deres aktionærer. Heriblandt finder du for eksempel Verizon, som er det andenstørste telekommunikationsfirma målt på omsætning. Deres årlige udbytte ligger godt, og deres fremtidsudsigter ser stærke ud, da de er førende i udviklingen af 5G. Desuden er Verizons største konkurrent AT&T heller ikke noget dårligt bud på gode udbytteaktier. Herudover er IT-virksomheden Intel også et godt valg. De producerer blandt andet den processor, du finder i de fleste computere, lige meget om det er Windows eller Mac. Intel sørger for at holde sig relevant, når det kommer til nye teknologier som blandt andet AI og selvkørende biler. De er en meget stabil virksomhed, og deres aktiekurs kommer med al sandsynlighed til at stige i fremtiden.

Der er altså masser af gode valg, når det kommer til at købe aktier ved virksomheder, der udbetaler udbytte. Kig efter de store, stabile virksomheder med et godt afkast, hvis du gerne vil have en løbende indtægt fra dine aktier.

De seneste artikler

Finixio Ltd, 3 Lower Thames Str, St Magnus House, London EC3R 6HE, United Kingdom

Copyright @ Finixio Ltd. 2020