Den bedste aktieplatform

Når du skal i gang med at handle med aktier, er et af de første skridt at vælge en platform til at handle på. Platformen er, hvor du kommer til at købe dine aktier, og det er en god idé at sætte noget tid af til at finde frem til, hvilken platform, der passer bedst til dig og dine behov.
Det er også muligt at købe aktier gennem din bank, men i langt de fleste tilfælde er dette en noget dyrere løsning end en online handelsplatform.

Der er ikke som sådan én bedste aktie platform, da det kommer an på personen, men der er dog stor forskel på handelsplatformene, og derfor er der også nogle, der er mere anbefalelsesværdige end andre. For at vælge en god platform er der flere faktorer, der er gode at være opmærksom på.

For at komme bedst i gang med aktiehandel på en god platform, bør du blandt andet kigge på, hvad det koster at købe aktier på platformen. Priserne for køb af aktier varierer, og selvom de for det mindste er billigere end at købe aktier gennem banken, så er det stadig værd at finde en handelsplatform, der har gode priser på deres aktiehandel.

Det næste du bør kigge på, er platformens udvalg af aktier. Hvor stort er udbuddet? Det kan være meget begrænsende for din aktiehandel at bruge en platform, der kun har en lavt antal af akter. Sørg derfor for, at du vælger en, der giver dig adgang til et stort udvalg. Her kommer det også an på, om du regner med at købe mange aktier i udlandet, eller om du helst vil holde dig til at købe aktier ved danske virksomheder. Her er der nemlig forskellige platforme, der er bedst egnet alt efter dine valg.

Har platformen dansk support? Dette kan nemlig også være en stor fordel, især hvis du ikke føler dig så stærk til engelsk og regner med at have brug for hjælp løbende. At have en platform med dansk kundesupport kan altså være rart, men det er ikke nødvendigvis noget, du behøver at gå efter, hvis du er stærk til engelsk. Her kan du stort set vælge hvilken som helst platform.

En sidste ting, der også er god at holde øje med, er om platformen automatisk opgiver oplysninger til SKAT. Det er nemlig vigtigt, at du sørger for at betale skat af dine aktier, og at dine gevinster bliver indberettet korrekt, så du undgår dyre regninger fra SKAT. Hvis platformen gør det automatisk, er det noget nemmere for dig, men der er også mange platforme, der lader dig hente opgørelser, hvilket gør det så nemt som muligt for dig at indberette til SKAT selv.
Blandt nogle af de største og mest populære handelsplatforme i Danmark, finder du eToro, Degiro, Nordnet og Saxo Bank. Hvilken en af disse, der er den bedste aktie handelsplatform, er svært at sige, men Nordnet er i høj grad en, der er værd at kigge på. Derfor går vi også mere i detaljer med den nedenfor.

Nordnet

Nordnet er en attraktiv handelsplatform og den største online børsmægler i Norden. Platformen er hele 10 gange blevet kåret som Årets Børsmægler af Dansk Aktionærforening. Den er derfor et godt bud på den bedste aktieplatform og et oplagt valg, hvis du gerne vil i gang med at handle med aktier, eller hvis du overvejer at skifte til en bedre handelsplatform. Nogle af de største fordele ved Nordnet er de lave priser, de innovative produkter, samt den brugervenlige opbygning af platformen. Du kan se mere her.

Nordnet blev som den første internetbørsmægler i Skandinavien grundlagt i 1996. I dag ejes selskabet af The Öhman Group og Nordic Capital.

Nordnet har valgt at fokusere på et relativt lille antal af markeder i forhold til konkurrenterne. Dette er for i stedet at kunne fokusere deres energi på at udvikle deres produkter. Dette lader til at have været en god strategi, da selskabet hurtigt har fået et stort antal af kunder.

Nordnet var den første handelsplatform, der kunne tilbyde børshandler i realtid. De har siden da holdt sig attraktive og relevante ved at udvikle og lancere mange innovative produkter, som andre platforme ikke tilbyder. Blandt disse produkter finder du Superlånet, Superfonden og Nordnet Månedsopsparing, der alle er unikke for Nordnet. De mange gode tiltag har holdt Nordnet i førerstillingen. Deres fokus er i høj grad på de private investorer, men de har også udviklet software tilegnet professionelle traders og private banking.
Nordnets forretning består i dag af investering, lån og pension, hvor investeringsdelen selvfølgelig er den, du skal være ekstra opmærksom på, når du vil handle med aktier. Det er dog en god idé også at have kendskab til de to andre, da de let kan være relevante for dine investeringer.

Nordnets største forretning er deres investering med placering i aktier og fonde. Nordnet tjener penge på kurtage og gebyr på valutaomveksling. Deres låneforretning, Superlånet, kan udstede lån til investorer, hvor Nordnet har sikkerhed i deres aktier. Nordnets pensionsforretning findes både i Norge, Sverige og Danmark, men produktet varierer en del alt efter landet. Deres største mål er dog at give din som kunde så meget kontrol over din pension som muligt.
Nordnets månedsopsparing er også en populær funktion på platformen. Den giver dig muligheden for automatisk at spare op hver måned. Funktionen fungerer ved, at du selv vælger et beløb på minimum 500 kr., som du hver måned investerer i investeringsforeninger og ETF’er uden, at du skal betale kurtage. Dette er især en god mulighed for dig, der laver langsigtede investeringer.

Nordnet tilbyder altså en del praktiske produkter til deres brugere, og de er blandt de mange fordele, der er ved at anvende Nordnet. Andre fordele inkluderer blandt andet lav kurtage, ingen depotgebyrer, brugervenlig platform, dansk kundeservice, meget undervisningsmateriale, mange investeringsmuligheder, automatisk indberetning til SKAT samt muligheden for at bruge Shareville til at lære fra andre investorer.

Der er dog ingen platforme, der er helt perfekte, selvom Nordnet kommer tæt på. Et par ulemper ved at bruge Nordnet er, at nye brugere kan finde det uoverskueligt at finde rundt i de mange funktioner, samt at du ikke kan få en Aktiesparekonto.
Hvis din interesse er blevet fanget, og du synes, Nordnet lyder som et oplagt valg, er det en god idé at oprette en konto for at lære det bedre at kende på egen hånd. Kontooprettelse er nemlig gratis, så du har ikke noget at tabe ved at tjekke platformen ud.

De seneste artikler

Finixio Ltd, 3 Lower Thames Str, St Magnus House, London EC3R 6HE, United Kingdom

Copyright @ Finixio Ltd. 2020